Om Nayano

Jeg er "Certified facilitator" af The Work.

Byron Katie og The Work kom ind i mit liv i slutningen af 1999 efter 30 års søgen og uddannelse indenfor psykologi og spiritualitet. Det var et meget stærkt møde som førte til at jeg i 2000 tog på Byron Katie's ”School for The Work”. Lige siden har jeg undervist i metoden og brugt den intensivt på mig selv samt med mine elever og klienter.

Da jeg opdagede metoden var jeg et sted i mit liv, hvor jeg tørstede efter noget som ikke blot var et nyt projekt. At opdage The Work var derfor snarere en åbenbaring. Ikke blot kunne jeg nu se, at intet havde været forgæves men samtidig kunne jeg se, at meget af det jeg troede på, ikke var sandt. Gamle traumer og forvirringer fik gravet rødderne op ved hjælp af disse fire spørgsmål. Jeg så at The Work er en måde at tænke på der radikalt ændrede mit syn på virkeligheden for øjnene af mig.

Læs mere...
The Work har ændret min måde at tænke på. Ved hjælp af The Work finder jeg svar på spørgsmål som jeg oplever at have haft hele mit liv. Spørgsmål som jeg har konsulteret mange guruer og lærere om. The Work er en meditation hvor jeg ikke længere kun "går i mestrenes fodspor, men søger hvad de søgte" (Byron Katie citat). Essensen af den søgen, er en søgen efter sandheden. "Kun sandheden kan sætte dig fri" siger Katie i enigt kor med de ypperste lærere. Og med sandheden menes ikke en vedtagen sandhed fra en kultur, religion eller filosofi du har sværget troskab, men en indre, iboende sandhed som du meditativt skaffer dig adgang til f.eks. ved hjælp af de 4 spørgsmål i The Work. I 2002 bragte jeg "The Work of Byron Katie ®" til Danmark og var i nogle år vært for hendes besøg her . Derigennem har jeg efterhånden medvirket til at mange, skønne mennesker har mødt The Work og taget det til sig som en del af deres daglige, indre arbejde og/eller deres professionelle arbejdsliv.Jeg har været assistent på adskillige Schools For The Work og jeg har deltaget i mange andre events med Katie. Senest er jeg blevet certificeret og er pt. Mentor for andre der gerne vil arbejde intenst med metoden på proffessionel vis. Jeg elsker at at undervise,fortælle og bringe det videre.

The Work har ændret min måde at tænke på. Ved hjælp af The Work finder jeg svar på spørgsmål som jeg oplever at have haft hele mit liv. Spørgsmål som jeg har konsulteret mange guruer og lærere om.
The Work er en meditation hvor jeg ikke længere kun "går i mestrenes fodspor, men søger hvad de søgte" (Byron Katie citat). Essensen af den søgen, er en søgen efter sandheden. "Kun sandheden kan sætte dig fri" siger Katie i enigt kor med de ypperste lærere. Og med sandheden menes ikke en vedtagen sandhed fra en kultur, religion eller filosofi du har sværget troskab, men en indre, iboende sandhed som du meditativt skaffer dig adgang til f.eks. ved hjælp af de 4 spørgsmål i The Work.

I 2002 bragte jeg "The Work of Byron Katie ®"  til Danmark og var i nogle år vært for hendes besøg her . Derigennem har jeg efterhånden medvirket til at mange, skønne mennesker har mødt The Work og taget det til sig som en del af deres daglige, indre arbejde og/eller deres professionelle arbejdsliv.Jeg har været assistent på adskillige Schools For The Work og jeg har deltaget i mange andre events med Katie. Senest er jeg blevet certificeret og er pt. Mentor for andre der gerne vil arbejde intenst med metoden på proffessionel vis. Jeg elsker at  at undervise,fortælle og bringe det videre.

Byron Katie siger :
"Have The Work for breakfast, and have a nice day".

Om The Work med Nayano

Jeg bruger ofte metaforen med at grave guld, når jeg tænker på hvad The Work egentlig er og gør. Man tager en ordentlig bunke ral og vasker og vasker indtil kun det rene guld ligger tilbage og glimter. Hvis man kun vader rundt i floden og leder, er der langt mellem fundene. 

Jeg har erfaret at i selv den sværeste og tungeste (livs)historie ligger guldet gemt. Det nytter ikke at gå udenom, at liste et andet sted hen. Græsset er kun tilsyneladende grønnere, på den anden side af hegnet. 

Når du kommer til mig med et problem/problemer starter vi med at finde ud af, hvad det er for tanker der skaber problemet. Intet er for svært eller for stort. 
De tanker, der skaber problemer, lyder som regel sådan her: "Det burde ikke ske. Det gik galt. Det ville ha været bedre hvis....! Jeg har brug for at du....! Jeg er vred, skuffet eller bange fordi ........ ! Du burde have gjort ... ! Det må ikke ske! Det må ikke ske igen! og lignende."

Det, der kommer ud af undersøge tankerne med The Work, kan sammenlignes med en slags moderne alkymi. Undersøgelsen (The Work) er ilden, der sætter fart i processen. Der er gevinst for alle, der tør overgive sig til at tænde den ild. Der begynder at identificere de stressende tanker og undersøge dem med de 4 spørgsmål.
Alle, der søger efter hvad der er sandt for een selv, inderst inde, finder tilbage til hjertets vej og nuets kraft.

Processen kræver at man slipper "krykkerne", der handler om fortrinsvis at bruge kontrol, fornuft og principper som sin guru. For når de hersker alene, kommer man nemt  til at  slukke transformationens ild, med de gamle dogmer :

"Det kan man ikke, siger tvivlen !"
"Det må man ikke, siger dommeren!"
"Det ender galt, siger fornuften !"

Med The Work  bliver det:
"Er det sandt ? "

 


Mange af mine klienter oplever at The Work forstærker tidligere erkendelser, opnået via andre former for psykoterapi. Det er som en slags jackpot effekt.

Spørgsmålene fra The Work trænger helt derind hvor historien/problemet opstod og tillader dig at se det via det indre barns øjne.
Når det indre barn får tilbudt de 4 spørgsmål fra The Work, kan der ske en meget dyb proces. Man kunne sige at "jeg og mit indre barn nu ser det samme".
 

Det kalder jeg transformation.


Som facilitator og underviser trækker jeg på min meget store erfaring i at arbejde med mennesker både  som psykoterapeut og i undervisningssammenhæng.

Udover de kurser og aktiviteter der findes her på siden, kommer jeg ud og skræddersyr kurser på arbejdspladser og i interessegrupper. Jeg holder introduktionsforedrag / underviser på forskellige uddannelser. Jeg giver individuel facilitering med The Work såvel som parfacilitering. 
Hvis du vil læse mere om mig og min baggrund i øvrigt, så gå til min hjemmeside nayano.dk

På den officielle hjemmeside for The Work of Byron Katie thework.com kan du finde de ørige danske certificerede. Du kan også læse mere om hvordan du bliver certificeret.